Barn

Våre terapeuter tilpasser såler til barn med Solemaids.

Solemaids er innleggsåler som hjelper mot hælsmerter som følge av Severs-syndrom. Severs er forårsaket av betennelse i vekstsonen i den bakerste delen av hælbenet og forårsaker smerter hos aktive barn i alderen 9-14 år, men kan også forekomme hos litt yngre og eldre barn.

Solemaids er utviklet for å lindre smerter i hælen hos barn. Sålene kan sørge for at barn raskt kan komme tilbake til sportsaktiviteter på lik linje med lagkamerater.

Hva er Severs?

Severs begynner typisk med ømhet i hælene i timene etter at barnet har løpt og vært aktiv, og etter en stund kan barnet begynne å få vondt også mens det er aktivt. Den vedvarende belastningen som hælene blir utsatt for kan forverre tilstanden og barnet kan få vanskeligheter med å gjennomføre aktiviteter.

Severs er en tilstand som kan forevige seg over tid og ikke etterlater varige skader. Behandling kan være lindring og unngåelse av aktiviteter som provoserer smertene. For aktive barn kan det være vanskelig å avlaste nok, og såler fra Solemaids kan derfor være en god løsning.

Når Solemaids brukes i fottøyet til barnet kan barnet gå og løpe uten å belaste hælene. Selv om barnet har øm hæl så vil det kunne merkes raskt at smertene forsvinner. Sålene fjernet trykket fra den bakerste delen av hælene ved hjelp av kiler.

Dersom du ønsker undersøkelse for ditt barn, ta kontakt med klinikkene.

Morten Johannessen, Ingvild Næstvold, Vilde Storvik Jacobsen og Jonas Isdahl tilpasser såler fra Solemaids på NEMUS Bryn og NEMUS Skøyen.