Behandlet min Hallux Valgus!!

Jeg har de siste årene hatt mer og mer problemer med Hallux Valgus. På grunn av feil stilling på tærne har hoftene og knærne blitt skeivt belastet i årevis slik at jeg også fikk vondt i hofter og knær. Siden føttene ble så skeivt belastet fikk jeg kuler under foten som gjorde vont å tråkke på. De to siste årene greide jeg ikke å trakke ned på foten uten smerte og gikk alltid med sko – selv i dusjen. Jeg hadde mye kramper i foten på nettene og under trening mistet jeg følelsen i tærne.

Jeg var hos leger, kiropraktorer, osteopat og ortopeder. Konklusjonen fra de fleste var at operasjon var det eneste alternativet. Av de som tar operasjonen er det bare 70% som er vellykket, i de som regnes som vellykket ligger også mange som har tatt operasjonen flere ganger for å få ønsket resultatet.

Min søster tok denne operasjonen for ca. 4 år tilbake, operasjonen var mislykket og hun fikk større problemer med føttene enn noensinne. Hun var hos kiropraktor Morten for å se om han kunne hjelpe henne men operasjonen har gjort det vanskelig å rette opp fotstillingen. Hun anbefalte meg å ta en tur til Morten før operasjonen for å se om han kunne hjelpe meg.
hallux
Morten tok seg god tid til meg og tok bilder av foten og forklarte hvorfor smerter kom og hva han kunne forsøke av behandling for å hjelpe meg. Han sa vi raskt ville se om behandlingen virket og at vi kunne justere underveis når vi så hvilke resultater behandlingen ga.

Morten anbefalte meg og komme to ganger i uken til å begynne med og så gå over til en gang i uken etter ca 4 uker. I tillegg til behandling har jeg brukt spesialsåler for å justere for skeiv belastning.

Allerede etter første uke merket jeg store endringer og krampene på nettene forsvant omgående. Etter to uker til kunne jeg gå uten sko uten at det gjorde vondt når jeg tråkket ned – for første gang på over to år.

Etter de første fire ukene forsvant all smerte i foten. Jeg kunne trene uten at tærne sovnet, jeg kunne gå lange turer uten å få kramper i foten. Jeg sluttet å gå med sko hjemme og merket mindre og mindre til skaden.

hallusEtter fire uker gikk jeg over til behandling en gang i uken. Morten behandlet først foten og jobbet seg oppover til knær og hofte for å rette ut det som var skeivt.

Etter ca. 4 uker med behandling en gang i uken hadde jeg ingen smerter overhode og vi tok en pause på en måned. Denne måneden gikk veldig bra og problemene med Hallux Valgus kom aldri tilbake.  Nå føler jeg meg helt frisk og trenger ikke behandling lengre. Jeg vil kanskje trenge en korrigering av Morten en gang i året men resultatene av den behandlingen han har gitt meg har vært langt over min forventning og har gjort at jeg ikke lengre trenger en operasjon.

Jeg vil anbefale andre som har problemer med Hallux Valgus å ta behandling hos Morten. Dette er mye mindre risikofylt enn å ta en operasjon, han fikk også vekk smerter jeg har hatt i årevis i løpet av ca. 4 uker.

Morten er faglig sterk og skjønner hvilke konsekvenser problemer med Hallux Valgus skaper i blant annet knær og hofter i tillegg til foten. Han er i tillegg en veldig hyggelig og behagelig person.

Hilsen,
Solveig