Undersøkelse

På de to Fot- og ankelklinikkene våre i Oslo har vi fokus på undersøkelse og behandling av smerter i føttene og andre problemer som stammer fra føttene og måten du går på.

Når du kommer inn for en undersøkelse vil vi utføre en grundig klinisk utredning og gangeanalyse for å kartlegge om dine problemer stammer fra føttene eller feilaktig gange. Resultatet blir analysert før vi gir deg full rapport og legger en plan for hvordan vi kan hjelpe deg å bli bedre.

Vi bruker en Fotscan (Gaitscan) som er et avansert analyseverktøy for å vurdere fotfunksjon. Fotscanen tar 300 bilder per sekund og har over 4000 sensorer som måler trykk og bevegelse når man går og står. Denne informasjonen analyseres av en computer og kan brukes til å diagnostisere fotrelaterte problemer og til å lage unike innleggssåler, individuelt tilpasset dine føtter. Ved behov kan vi også vurdere foten strukturelt med en 3D-scan. Denne scanen gir oss nøyaktig fremstilling av fotens buer og fotsålens anatomi.

På NEMUS Bryn har vi også løpsanalyse. For å analysere løpeteknikken benytter vi oss av MotionMetrix. Testen utføres på en tredemølle ved hjelp av to avanserte dybdekameraer som registrerer løpeteknikk og løpeøkonomien. Hensikten er at du skal løpe mer effektivt og å avdekke feil i bevegelsesmønsteret slik at man unngår belastningsskader ofte forbundet med løping.

MotionMetrix systemet gir oss eksakt analyse av hele ni parametere, blant annet løpsøkonomi, belastning på ledd, steglengde, stegfrekvens, kontakttid med bakken, bremsekraft, fotposisjon og vinkel på overkroppen. Man kan også reteste og sammenligne løpsanalysene, slik at man kan se fremgangen på løpeteknikken.

Hvis du kan svare JA på noen av de følgende utsagn, bør du vurdere å få dine føtter undersøkt:

Har du problemer i muskler eller ledd som ofte kommer tilbake?

Får du smerter i føttene eller andre steder i kroppen av å stå mye?

Får du smerter i føttene av å gå?

Har du synlige fotproblemer (f.eks. hard hud, krokete tær, falne buer, plattfot, osv.)?

Får du vondt i føttene etter løping?

Har du benlengdeforskjell?

Slites skoene dine forskjellige?

Er føttene dine såre om morgenen?

Har du vondt i føttene etter jobb?