Haglunds hæl

Har tidligere vært operert for Haglunds hel i høyre fot med vellykket resultat etter en lang restitusjon periode. Dessverre utviklet jeg tilsvarende problem etter noen år i venstre fot. Vanlig løping ble etter en periode helt umulig uten halting og med ankler som en «80 åring» i flere dager etterpå. Morgenstive råtne ankler var heller regelen enn unntaket. Mest i venstre ankel, men også etterhvert i høyre ankel. Variert trening i lange perioder (minimalt med løping), men det var grenser for hvor morsomt det er med spinning når det ble omtrent det eneste som kunne gjennomføres uten noe særlig smerter. Noe måtte gjøres.

Jeg ønsket å prøve noe annet før eventuell operasjon og fant etter hvert frem til en alternativ behandlingsmetode ved NEMUS hos Morten. Generelt er det ikke veldig mye informasjon om denne diagnosen på nettet. I etterkant er jeg veldig fornøyd med at jeg oppdaget denne muligheten.

haglunds-deformityEn relativ intensiv behandlingsperiode ble fulgt opp av litt færre behandlinger over tid. Det var også her tilbakeslag, men en kombinasjon av tilpasset innleggssåler, ankeløvelser, alternativ trening og tålmodighet medførte etterhvert at jeg ble vesentlig bedre.

Selve behandlingsmetoden er relativt smertefull, og absolutt ikke aromaterapi, men bedre med smerter som varer noen minutter enn smerter over flere dager i strekk.

Jeg trener nå variert i snitt ca. fem økter i uken og alt stort sett uten smerter. Selvfølgelig er det av og til noen kortvarige problemer, men det er en kjempefordel å få kontroll på anklene. Tidligere tilværelse med tre løpsøkter i uken har jeg erkjent at jeg ikke kan fortsette med, men bare det å kunne løpe i alle fall en gang i uken og kunne gjennomføre annen trening i tillegg er veldig positivt over tid.

Takk Morten.

Oddbjørn, 52 år.