Anbefalinger

Etter å ha slitt med foten og spesielt stortåa i mange måneder på grunn av et fall, var jeg så heldig å dumpe borti Morten Johannessen på NEMUS Bryn. Jeg hadde begynt å tro at det ikke var noe å gjøre med saken – fastlegen og ortopeden kunne ikke hjelpe. Morten var den første som tok seg tid til å sjekke foten ordentlig.

Line på 23 år var plaget med vonde føtter. Hun oppsøkte kiropraktor Morten Johannessen ved NEMUS Bryn i Oslo for å få hjelp med fotproblematikken. 

Hele livet har jeg slitt med vondt i føttene, og i de siste åtte årene har jeg vært til utredning og behandling hos en rekke spesialister.

Etter 6 år med kroniske låsninger i ryggen og mye smerter hadde jeg nær sagt gitt opp å finne en løsning. Jeg hadde besøkt omtrent alt som fantes av kiropraktorer, naprapater, osteopater, fysioterapeuter og manuellterapeuter uten å komme noen vei. Flere av disse hevdet at jeg var helt fin, og at løsningen lå i et sunt kosthold kombinert med normal mosjon.

Hvorfor slite med vonde føtter når det går an å få hjelp?

Mange – særlig kvinner – sliter med vonde føtter av ulike årsaker.  Etterhvert som årene går regner man vel med at sånn er og det må jeg leve med.  Så også for meg inntil en god venninne og turkamerat fortalte om Fot og ankelklinikken  på NEMUS Bryn hvor hun hadde fått så god hjelp av morten

Har tidligere vært operert for Haglunds hel i høyre fot med vellykket resultat etter en lang restitusjon periode. Dessverre utviklet jeg tilsvarende problem etter noen år i venstre fot. Vanlig løping ble etter en periode helt umulig uten halting og med ankler som en «80 åring» i flere dager etterpå. Morgenstive råtne ankler var heller regelen enn unntaket.

Problemstilling før behandling: Til dels store smerter i forfoten ved belastning over tid. Dette hindret meg i å ta lange fotturer i fjellet eller sykkelturer over mange dager. Årsak; Belastningsskader i knokler, sener og muskulatur etter mye løping, sykler og turer med tung vekt på ryggen.

Behandling: Manipulering av ledd, akupunktur og spesiell massasje først 2gg/u i 4 uker.

Jeg har de siste årene hatt mer og mer problemer med Hallux Valgus. På grunn av feil stilling på tærne har hoftene og knærne blitt skeivt belastet i årevis slik at jeg også fikk vondt i hofter og knær. Siden føttene ble så skeivt belastet fikk jeg kuler under foten som gjorde vont å tråkke på.